Kolarskie gotowanie na Czantorii
Na początku kwietnia br. – w Ustroniu (na górze Czantoria) – odbyło się nagranie do popularnego programu kulinarnego pn. „Rączka gotuje”, który jest emitowany na antenie TVP3 Katowice. Tym razem gościem programu był Remigiusz Ciupek, zawodnik grupy kolarskiej #Taurus30 Cycling Team, trener personalny i instruktor fitness, a także laureat prestiżowej nagrody Fitness Motywatory 2016.
Pomimo chłodnej pogody, atmosfera była gorąca, humory dopisywały, a dania oczywiście rozgrzewały. Remigiusz Rączka i Remigiusz Ciupek przygotowali specjalne menu, które nie tylko może posłużyć sportowcom jako porcja „mocy” przed i po treningu. W menu znalazły się śniadaniowe muffiny jajeczne w stylu góralskim oraz pstrąg z grzybami w czosnku niedźwiedzim z placuszkami z cukinii. W trakcie przygotowywania dań panowie rozmawiali o pozytywnych aspektach uprawiania kolarstwa, zdrowym odżywianiu oraz o samym Ustroniu.
Premiera odcinka z Remigiuszem Ciupkiem odbędzie się w najbliższą sobotę (22 kwietnia br.) o godzinie 18:00. Powtórka zostanie nadana dzień później (o godz. 10:30) – również na antenie TVP3 Katowice.
fot. Katarzyna Serafin